Segvin

 

 

 

Welkom

Wie zijn wij?

Eerste vlucht

Actie

Fietsroute

Agenda

 

Bestuur

West-Brabant

Links

Contact

 

Agenda

 

Historische wandeltocht op donderdag 29 juni 2018 met een fly-past van historische vliegtuigen en parachutisten.
Op 29 juni 1909 vloog er voor het eerste een gemotoriseerd vliegtuig in Nederland en wel op de Klappenbergse Heide aan de Rijsbergseweg in Etten-Leur.

De Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) organiseert ter gelegenheid hiervan, in samenwerking met de wandelclub ‘De Losse Feeter’, op donderdag 28 juni een historische wandeltocht.

De wandeling begint om 18.30 uur bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66, 4876 NL te Etten-Leur en gaat vervolgens door het natuurgebied naar het ‘Vervul’ aan de Rijsbergeseweg en dan verder langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg.

Indien het weer het toelaat, zullen er bij het ‘Vervul’, ter hoogte van het terrein van de graszodenkwekerij Heidehoeve, een aantal springers van de parachutistenclub Skydive ENPC (opgericht in 1948, de oudste paraclub van Nederland) een sprong maken vanaf ongeveer 1500 meter hoogte. Zij maken allereerst een stukje vrije val alvorens de parachute te openen. Vervolgens zal er een fly-past plaats hebben van enkele historische vliegtuigen van het Vliegend Museum Seppe, waaronder een Tiger Moth (een tweedekker uit de jaren dertig) en een Piper Super Cub (uit de veertiger jaren).

De wandeltocht wordt dan vervolgd langs de Gedenknaald van de Eerste Vlucht aan de Rijsbergseweg en vandaar weer terug naar het vertrekpunt, de Menmoerhoeve.

Iedereen is welkom, men hoeft niet in te schrijven of lid te zijn en de deelname is gratis. Een mooie gelegenheid om samen met familie, vrienden en vriendinnen deze prachtige zomeravondwandeling in het mooie buitengebied van Etten-Leur te maken.

De lengte van de tocht is plm. 8 km. Uiteraard zijn bij het 'Vervul' ook alleen toeschouwers bij de parasprong en de fly-past van harte welkom.

 

 

Copyright ©2011 SEGVIN Etten-Leur | Ontwerp: ESvormgeving